torstai 22. maaliskuuta 2018

Uusi eteinen vol 1.

Päätettiin tuossa 2017 loppuvuodesta, että 2018 alkuvuodesta (ennen kuin vauva saapuu) laitetaan meidän eteinen uuteen uskoon. Helmikuussa sitten alettiin hommiin ja pikkuhiljaa alkaa valmistumaan.

Uusi liukuovikomero ja naulakko on siis ajatuksisa vanhojen tilalle ja kauan pyöriteltiin ajatuksia siitä, mitä oikeasti tarvitaan ja halutaan. Nyt kuitenkin ollaan jo hyvällä mallilla ja sen verran on pyöritelty myös vauvansuhteen asiaa, että saadaan uuteen komeroon vaunut piiloon, jottei kissat makaisi aina niissä ja eivät ole eteisessä meidän tiellä mitenkään. Mietin kyllä, että jos meitin yksi kissoista saa yläkerran liukuovet auki, niin mitenhän mahtaa käydä eteisen kanssa? :D


Hommat lähti käyntiin sillä, että vanhat kaapit purettiin pois ja naulakko vastakkaiselta seinältä (ja harmittavaisesti ei ole kuvaa ennen naulakoiden poistoa). Oli siinä aikamoinen miettiminen hetken, että mihin ne kaikki tavarat kaapista saati sit vaatteet naulakosta (ja mun kengät!) oikein laitetaan, mutta onneksi vielä on tilaa yläkerrassa, niin saatiin pois silmistä sentään. Seuraavaksi on sitten tavaroiden lajittelu takaisin. :D


Purku hommien jälkeen pestiin lattia ja seinät kunnolla. Sen jälkeen tulikin sitten mun vuoro ruveta kittailemaan naulojen ja ruuvien reikiä. Siinä meni rattosasti yksi ilta tai no yöllä sitä taidettiin tehdä, mutta meni hetki. Isäntä sitten hoiti hiomis puuhat ja lopuksi vielä pestiin uudelleen pinnat, jotta päästäisiin maalaushommiin.


Ennen maalausta peitettiin lattia ja katto, jottei kauheasti sutattaisi ja sitten tulisi lisää remontoitavaa. 
Maalaus hommat aloitettiin tietenkin pohjamaalin kanssa, joka peitti alkuun aika hyvinkin vanhan persikan värisen maalin. Mun veli oli auttamassa maalaamisessa. Olisihan minäkin voinut maalailla, kun ei nykyajan vesiohenteiset maalit haise miltään, mutta oli pikkuveljestä suuri apu!

Pohjamaalia laitettiinkin sitten kahteen otteeseen, jonka jälkeen pintamaalia päälle ja kyllä se huone vain kirkastui entisestään. On paljon raikkaampi, kun seinät ovat valkoiset. Pintamaalia laittettiin se kaksi kerrosta myös ja pienet levyjen saumat vedettiin pensselin kanssa, jottei sieltä paistaisi läpi vanha maali. 
Telalla tietenkin isäntä telasi seiniin maalin.Kyllä se pieni pintaremontti saa ihmeitä aikaan! 
Meillä on jo osa uudesta liukuovikomerosta kasattu paikoilleen, mutta se jääköön vol. 2 postaukseen. Vanhan naulakon tilalle on tosiaan ajatuksissa rakentaa penkki-lokero yhdistelmää ja sitä varten on myös materiaaleja jo hankittuna. Lopputulos on varmasti mieletön, kun siihen saakka päästään!

Lattia materiaalia muuten pohdittiin kauan. 
Ensin ajateltiin, että piikataan vanha laatta pois ja laatoitetaan uudelleen, mutta se olisi vienyt aikaa ja paljon. Nyt ajatuksissa on vain peittää nykyinen laatta mustalla "kuramatolla", käytännössä siis mustaa mattoa vaan pintaan. Nykyinen laattalattia ei houkuttele vieläkään itseä, vaikka sitä mietittiin, että miltä näyttää kun seinät ovat eriväriset.  Edelleen olen sitä mieltä, että uusi väri siihenkin ja vanha piiloon. ;)

Onneksi mulla on nää! :D Miehet hoitaa hommat kotiin, kun vaimo ei kykene! :D

 Mitä mieltä olette eteisen valoisuudesta? :) 
Tykkäättekö te tehdä pientä pintaremonttia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti