tiistai 6. maaliskuuta 2018

Pinnasänky

Meidän tuleva pienokainen saa nukkua isänsä vanhassa pinnasängyssä. Kuitenkaan ei siinä kunnossa, jossa se alunperin on ollut. Alusta alkaen olen tiennyt, että en halua tavallista valkoista pinnasänkyä vaan sen täytyy olla tuunattu. Ja no meillehän se sopii, kun pikkuhiljaa olemme taloa laittaneet ja muutenkin ehostaneet pikkujuttuja.

Valitettavasti ihan tarkkoja kuvia ei vanhasta sängystä ole, mutta tuunaus vaiheesta on kuvia ja tietenkin ihan tästä valmiista vaiheesta.


Pinnasängyn sivuissa on pinnat ja päädyt ovat umpinaiset. Ajatuksena on alusta alkaen ollut, että toinen päädyistä tulee liitutaulumaalilla ja muut sitten yhdellä värillä. Lopputuloksesta tuli ihan mieletön ja se sopii täydellisesti meidän makuuhuoneeseen, onhan siellä jo entuudestaan värit samankaltaisia.

Ihan aluksi piti tietenkin vanhaa pintaa hioa pois, jotta uusi maali ottaa paremmin kiinni. Ensin ajattelin, että täytyy vetää alle valkoinen pohjaksi, mutta ihan turhaan ajattelin sellaista, kun kuitenkin ennestään oli valkoinen pohja ja kunhan kulumapintaa sai aikaan, niin uusi maali tarttuis varmasti kiinni. Ensimmäinen hiomis kerta ei ollut niin työläs mitä ajattelin. Kuitenkin käytettiin sähkövempaimia, jotta saatiin päädyistä paremmin hiottua pintaa rikki.Ensimmäisen maalauksen jälkeen pitikin hioa uudelleen pinnat, jotta toinen kerta riittäisi ja tulisi hyvä lopputulos. Ensimmäisellä kerralla ei tarvinnut maalata yksin, kun oli kaveri mukana. ;)
Toisella kerran kun piti hioa, niin onneksi pikkuveli auttoi ja teki hyvän pinnan ja taisi tuo pikkusisko olla myäs avustelemassa siirroissa. ;)

Toisen maalaus kerran jälkeen näyttikin jo oikein hyvältä ja eipä tarvinnut sitten kolmatta kertaa enää maalata. Liitutaulumaalikin otti oikein hyvin kiinni ja siihenkin riitti kaksi kerrosta vain. :)
Ja kaikki maalaukset tehtiin pensselein ja siveltimin! Kyllä mies naurahti hieman, kun näytin millä välinen tullaan työ tekemään, mutta valitsin kyllä oikeanlaiset tähän työhön. Eipä olisi parempaa saanut tehtyä! :)
Sängyssä ei ollut patjaa, mutta onneksi sellainen sitten löytyi, kun vähän kyseli. Lakanoita ja petivaatteita on tullut sieltä ja täältä, ystäviltä ja tutuilta, joten niitä ei ole tarvinnut vielä itse ostaa. Äitiyspakkauksen laatikon kun sain tyhjäksi, niin pääsin asettelemaan lattikon sitten omalle paikalleen sänkyyn. Laatikon ympärillä oleva kangas on ystävältäni ja se on aivan älyttömän suloinen pikku palloineen! Sängyssä oleva mobile löytyi myös kyselemällä ja onneksi aika läheltä.

Me ollaan lopputulokseen tyytyväisiä, toivottavasti tuleva asukki on myös! Kun vaan kasvaa, niin pääsee sitten itse kirjottelemaan pinnasängyn päähän viestejä, toivottavasti pikkusisaruksilleen!

Minkälaisia pinnasänkyjä teillä on ollut? Minkälaisesta pinnasängystä haaveilet omalle pienoikaisellesi vai haluatko kenties pienen kehdon ensisängyksi? :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti