tiistai 13. maaliskuuta 2018

Sairaalakassi

Mitä pakata sairaalakassiin?


Kuvassa oleva kassi on muuten myös tuleva hoitolaukku ja oikein näppärä sellainen. 
Taskuja löytyy moneen tarkoitukseen.


Sairaalakassi on aikalailla pakattu. Muutamat jutut pakataan vasta sitten, kun ollaan jo matkalla, mutta muuten on kaikki tarpeellinen laitettu valmiiksi.
Mutta tässä tosiaan listaus siitä, mitä kassista tulee löytymään:


Neuvolakortti - Kortista nähdään tarvittavat tiedot ja meillä on käytössä myös sähköinen Ipana-kortti, mutta niissä saattaa olla viiveitä, niin tämä helpottaa kätilöitä sairaalassa alkuun.

Puhelimet ja laturit - Mahdollisesti tulee otettua kuvia sairaalassa ollessamme ja varmasti tulee ilmoitettua sukulaisille sekä ystäville, kun pienokainen on syntynyt. Mietin kyllä myös erikseen kameran ottamista, mutta katsotaan nyt päätyykö se matkaan mukaan.

Naposteltavaa - TÄRKEIN! No ei sentään! Ainakin salmiakkia ja battery on saatava mukaan, jotta pääsen nauttimaan niistä joita olen itseasiassa tässä loppuvaiheilla kaivannut! :D Ajatuksena myös ottaa pientä purtavaa, kuten pähkinöitä ja suolakeksejä sekä suklaata. Todellisuudessa ei kuitenkaan tiedä, että mikä maistuu synnytyksen jälkeen ja koska alkaa maistumaan, se jää nähtäväksi. (Nämä muuten edelleen kaupassa! :D)

Isä - Tiedän, että ilman miestä ei kyllä tämän naisen pää kestä!
Isälle pitää muistaa varata kolikoita parkkia varten. Pitää muistaa, että auton tankki on ainakin lähes täynnä. :D Kaiuttimet tulevat myös isän matkaan, jotta sairaalassa saadaan kuunnella omaa musiikkia. Ja myös isälle mukaan laitetaan varavaatteet, varsinkin jos lähtö tulee yöllä niin on seuraavalle päivälle sitten puhtaat vaatteet valmiiksi sekä isohko paita, jotta vauva pääsee isän kanssa ihokontaktiin. Eikä sovi unohtaa isän eväitä! ;) (Jotka myöskin vielä noudettava matkaan mukaan!)

Juomapullo - Jos ruoka ei maistu, niin ainakin täytyy pitää nestetasapaino kunnossa ja siksi oma pullo sairaalan mukaan.

Hygieniatuotteet - Hammasharja, hammastahna, deodorantti, shampoo ja hoitoaine, huulirasva, hiuslenksuja, hiusharja ja siteitä jälkivuotoa varten.

Imetysliivit - Ostettiin H&M:stä sporttimalliset imetysliivit ja ne tuntu kyllä hyvältä päällä! Tykkään muutenkin pitää sporttimallin liivejä, joten nää oli todella oivallinen löyty! Katsotaan sitten miten käytännölliset on päällä, kun tulee aika käyttää!

Liivinsuojukset ja nännivoide - Kertakäyttöiset ei kuulosta omaan korvaan kovin kivoilta, joten päädyttiin uudelleen käytettäviin, äitiyspakkauksessa olleet lähtee mukaan samoin pakkauksessa ollut voide.
Kotiintulovaatteet vauvalle - Tämä oli helpompi valinta, kuin se mitä itselle pakata kotiintulovaatteiksi.
Mukaan lähtee siis 2*bodyt, 2*housut, 2*sukat, tumput, pipo ja pätkishaalari. Vaatteet ajattelin varata tuplana, kun ei kuitenkaan yhtään tiedä vauvan kokoa, joten on sitten mistä valita. Lisäksi vauvaa varten olen varannut pari harsoa mukaan.
Kotiintulovaatteet äidille - Itselleni pakkasin villatakin, imetys t-paidan, pitkän mallisen topin, äitiysleggarit, sukat, villasukat ja alusvaatteet. Toivottavasti näillä pärjää!


Turvakaukalo - Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, turvakaukalo! Joka ei muuten kassiin mahdu vaan on listalla sen vuoksi, ettei sitä sovi unohtaa! Vauvan ensimmäinen kotiinkuljetus lähtee tämän kyydissä. Kaukaloon pakataan myös kaukalopussi mukaan, jottei vauvan tule kylmä.Mitä teidän sairaalakassista löytyy? Ja oletko jo pakannut sen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti