torstai 21. marraskuuta 2013

Sairastelua

En tiedä mitä mun kropassani tapahtuu. Tämä syksy on ollut täysin kamala mun kohdallani.
Jatkuva sairastelu ottaa aika koville ja se tuntuu jo psyykkeen puolella. Tuntuu että joka kerralla vaan lepo ja muu auttaa sen hetken, kunnes alkaa uusi kierre. 
Liikuntaa olen lisännyt kesästä alkaen, ruokavaliota yrittänyt muunnella, mutta ehkäpä syy onkin siinä?

En ole varma tunnenko ja tiedänkö varmasti mitä mun kroppa haluaa. Viime kuukaudet on olleet tosi rankkoja, ei niin fyysisesti mutta psyykkisesti. Koettelemuksia toisensa perään. 
Ja nyt ajatus kamalasta sairastelu kierteestä pahentaa vaan sitä. 

Kumpa vaan olisi viisas ja terve!

Aamulla herätessäni tunsin miten joku yritti tunkea päästäni ulos. Särky oli kamala. Ajatus ei kulkenut. Kellosta ei ollut tietoa. Ylös noustessa tunsin miten jalat alkoivat täristä. Kurkku tuntui kummalliselta. Yksi kröhäisy ja oli oltava jo lavuaarilla. Niistäminen ei auttanut. Ihan kuin kurkkuun olisi takertunut jotain todella tahmeaa. Yskimistä, niistämistä ja hengittämisen yrittämistä. Sitä oli mun aamu tänään.

Nyt olen juonut varmaa 4 mukia lämmintä, mehua ja glögiä. Olo on lämmin, todella lämmin. Aamulla oli mitatessani 34 astetta alilämpöä. Ja vieläkin mennään 35. Hoitaja vain kehotti pysymään levossa ja juomaan lämmintä sekä käyttää nenäsumutteita ja muita mahdollisia hengitystä auttavia lääkkeitä. Tuntuu itsestä siltä, että olisi pumpattu pian täyteen lääkkeitä. Mutta niinhän olen aina ollutkin. Närästys ja muut vatsavaivat, joista kukaan lääkäri ei ole osannut kertoa syitä, ovat altistaneet minut lääkkeille ja erilaisille sellaisille.
Totisesti nyt yritän koti konstein päästä tästä eroon! Ajatus siitä että makaan sängyssä "tajuttomana" ei tunnu mukavalta. Haluan tietää ajan kulun. Koska on syötävä. Koska mentävä nukkumaan. Joten ei lääkkeitä!

Voin kuulostaa kummalliselta puhuessani asioista näin tai lisätessäni sen tähän postaukseen, mutta on väärin pumpata ihmisiin lääkkeitä aivan tolkuttomasti. Toisinaan säännöllinen lääkitys on ollut itsellänikin tarpeen, mutta olen huomannut että nekin vaikuttavat suuresti kroppaan. Ja vielä suuremmin omaan ajatusmaailmaan. Vaikka nyt närästyslääke ei olekkaan kovin vaikuttavainen mihinkään, niin silti, neljää eri reseptiä kokeillut ja apteekin melkein kaikki lääkkeet läpikäyneenä voin kertoa, että se ottaa nuppiin ja paljon! Niiaisin erittäin syvään, jos joku lääkäri joskus tulevaisuudessa osaisi selittää minulle miksi vatsani kramppailee, polttelee ja möyrii ja närästää niin, että se häiritsee elämääni. 
Sille lääkärille todellakin annan arvostusta!

Pyydän anteeksi jos tekstini kuulostaa liian valituksen maulta, mutta sitä vain on kyllästynyt tähän että koko ajan saa olla menossa lääkäriin tai koko ajan saa kulkea lääkelaukku mukanaan. Tiedä sitten todellisuudessa mitä oikeasti tällä tekstillä haen, mutta ainakin sitä että olen saanut tarpeekseni näihin "hoitoihin". 

Ehkä pääni on niin kipeä ja arka, että kaikki mahdollinen ja mahdoton vain 
haluaa purkautua ulos! 
Toisinaan se helpottaa omaa ajatustaan kun saa purkaa kaiken mitä mielellä on, mutta en ole sellainen ihminen normaalisti. Sen myönnän että valitan asioista, mutta en auo päätäni tai hae huomiota sillä. Kerron vain sen miltä minusta tuntuu tai jos minuun sattuu. Monet ymmärtävät ihmisiä väärin. Toista on vaikea lukea, ei aina voi tietää koska on hyvä päivä ja koska ei. Siksi olen rehellinen.

Nyt painan pääni tyynyyn. Ajatusten lento alkaa hiipua ja tuntuu että tämä lämpimän juominen laittaa ajatukset nollille. Katsotaan sitä päivää, kun olen taas terve!


1 kommentti: