lauantai 17. tammikuuta 2015

Syntymäpäiväkakku

Viime sunnuntaina vietettiin mun synttäreitä sukulaisten kesken. Koska tuo vuoden viimeinen päivä yleensä vietetään vähän siellä sun täällä, on mun synttäreitä parempi viettää joskus tammikuun alkupuolella ja tällä kertaa oli viikko sitten.
Tähän postaukseen ajattelin laittaa teille kakun jonka tein. Mielestäni se onnistui oikein hyvin ja oli erittäin maistuvakin. :)

Gluteeniton täytekakku

POHJA

8 munaa
3 dl sokeria (sokerin määrä voi olla pienempikin)
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeri vaahtoon.

Paista n. 40min 200 asteessa. Jos teet kakun teflonvuoassa laita uunin lämmöksi 175 astetta.

TÄYTTEET
Mansikkamousse

1 prk flora vispiä
1 prk maitorahkaa
4 dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria

Vaahdota flora kuohkeaksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Lisää vaahdon joukkoon mansikkasurvos ja maitorahka. Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne kuumaan veteen. Lisää lopuksi ohuena nauhana seokseen.

Valkosuklaamousse

1 prk flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
70 g sulatettua valkosuklaata
60 g rouhittua valkosuklaata
2 liivatelehteä
tilkka vettä

Sulata suklaa mikrossa, n. 15sekuntia kerralla (VARO ETTEI PALA!). Vaahdota flora ja laita liivatelehdet kylmään veteen. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan veteen. Lisää sulatettu suklaa ja liivateseos. Lopuksi kääntele suklaarouhe moussen joukkoon.

Täytekakun kuorrutin flora vispillä ja käytin hopeisia ja kultaisia kuulia. Tähän kuorrutukseen meni yhteensä 4 purkkia.


Kuorrutukseni ei täysin onnistunut, kun halusin koripunoksen näköisen, mutta se vähän epäonnistui huonon tyllan vuoksi. Vaikka ulkonäkö ei ihan mennytkään nappiin, niin silti suosittelen kokeilemaan näitä makuyhdistelmiä. Oli oikein maistuvaa ja voisin sanoa, että omasta mielestäni paras kakku tähän mennessä jonka olen itse tehnyt. :)

Ensi kerralla postailen teille feta-tomaattipiirakan ohjeen, joka oli uusi tuttavuus itsellenikin.

2 kommenttia:

  1. Hii, ihanalta vaikuttaa tuo kakku.. Just ne parhaat herkut sekotettuna, mansikka ja valkosuklaa.. Ja mitä gluteenittomia kakkupohjia oon maistanu, ni ovatpa jopa parempia kuin tavalliset :) Ja onnittelut tosiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakku oli vieraidenkin mielestä onnistunu! :) Joten suosittelen kokeilemaan tällä ohjeella! Ja gluteenittomat on todellakin parempia kuin ns. "normaalit".

      Poista