keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Feta-tomaattipiirakka

...oli aivan uusi tuttavuus minulle, mutta oikein mieluinen.
Kiitos hyvän työystävän, joka antoi minulle vinkin tästä aikaisemmin. ;) 
Ohje jota lainailin löytyy Pullahiiren leivontanurkasta ja sitä hieman soveltelin. 
Tästä tuli siis täysin gluteeniton myös. Joten tässä teille ohje:

Pohja:

200g voita
4 dl jauhoja (gluteeniton sunnuntai)
2 rkl kylmää vettä
suolaa

Nypi viielä voi ja jauhot sekä suola keskenään tasaiseksi murumassaksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja jatka taikinan käsittelyä, kunnes siitä muodostuu kiinteä pallo.

Painele taikinapohja n. 28cm vuoan pohjalle ja reunoille. Jos taikina mielestäsi on liian pehmeää, laita se hetkeksi kylmään.

Täyte:

250 g miniluumutomaatteja
200 g yrttimarinoitua fetajuustoa (salaattijuustoa)
2 dl juustoraastetta
4 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
200g yrtti tuorejuustoa
mustapippuria
persiljaa

Pilko pestyt tomaatit puolikkaiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kerma ja kananmunat. Lisää joukkoon juustoraaste sekä mustapippuria maun mukaan. Levitä n. puolet tomaateista fetajuustoista pohjan päälle. Kaada kerma-juustotäyte niiden päälle. Levitä loput tomaatit ja fetat täytteen päälle ja ripottele pinnalle pieneksi hienonnettua persiljaa. 

Paista 175 asteessa n. 60min, kunnes täyte on hyytynyt.


Lopputulos onkin sitten kaunis ja maku oli mielestäni aikas hyvä. Ensi kerralla kokeilen miltä ns. tavalliset vehnäjauhot maistuvat tässä. Gluteenittomista kun kuitenkin tulee hieman erilainen ja tässä sen ainakin huomasi, kun pohjaan tulee vain jauhot ja voi. Raskas on pohja ja rasvainen, mutta kyllä se muuten oikein maistui! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti