perjantai 9. tammikuuta 2015

Askartelu: Ilotulitus

Eilen illalla yritin julkaista teille tätä kyseistä postausta, mutta puhelimessani oleva blogger-sovellus, ei suostunut julkaisemaan postausta kuvan kanssa ollenkaan. Päätin sitten julkaista tämän vielä tänään teille! :)

Eli tämän vuoden työt on aloitettu ja ne lähti käyntiin heti askartelu puuhissa.
Ensimmäisenä työnä meillä oli tiedossa uuden vuoden työ, joka pitäisi sisällään ilotulitusta lapset kun pitävät aikalailla siitä. Homma etenee suhteellisen hitaasti, kun se pitää sisällään monta vaihetta, mutta sain "malli"kappaleeni valmiiksi, joten päätin nyt sitten kertoa teillekin, miten tämä työ tehdään. Jos vaikka joku perheen äiti haluaa lastensa kanssa kokeilla.

Tähän työhön tarvitaan ensiksi vaalean värinen A4 paperi. Saa olla hiukan paksumpi kuin normaali tulostuspaperi.
Seuraavaksi tarvitset vahavärit. Ilotulituksessa värit ovat aika kirkkaita, joten kirkkaita värejä suositaan tässä kohtaa. ;)
Vahaväreillä on tarkoitus värittää koko paperi ensin erivärisiin osioihin.
Värittämisen jälkeen tarvitset mustaa askartelumaalia ja siveltimen. Työ maalataan kokonaan mustalla ja mieluusti kahteen otteeseen, jotta värit menevät varmasti piiloon.
Kun kaksi mustaa maalikerrosta on tehtynä ja työ on kuivunut, voit ottaa esiin jäätelötikun tai muoviveitsen tai vaikka siveltimen toisen pään. Näistä jollain alat rapsuttelemaan mustaa maalia paperin pinnasta, sellaisia alueita kuin itse haluat. Päätät itse, millainen työstäsi tulee. :)

Ja lopputuloksena on aika ällistyttävä kuva! :)


Eli lyhykäisyydessään tarvitset nämä:

  1. Vaalean A4 paperin
  2. Vahavärit
  3. Mustaa askartelumaalia ja siveltimen
  4. Jäätelötikun/muoviveitsen/siveltimen pään


Näytin isännälle myös tekemästäni työstä kuvan ja hän sanoi, että "ei varmaan mennyt kauaa.." ja totestin siihen sitten, että parissa päivässä sai valmiiksi. :) Ei kuulemma olisi uskonut, että sisältää noin monta työvaihetta. Oli ajatellut, että olin mustalle paperille väritellyt muutamat "raidat". Mutta eipäs mennytkään täysin niin! ;)

Tässä siis mukava askartelu aihe niille, jotka sellaisia kaipaavat! :)

Mukavaa alkanutta viikonvaihdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti