perjantai 13. heinäkuuta 2018

3kk

Uusi virstanpylväs on saavutettu! Tuukka on 3kk jo! Mihin tää aika on mennyt? Mitä tässä ajassa on tapahtunut?


Kolme kuukautta takaperin sitä oltiin laitoksella ja vietettiin yhteistä ensimmäistä päivää sinun kanssa. Oltiin vietetty yhteinen yö ja alettu tutustumaan toisiimme. Isi meni töihin siksi päiväksi, mutta illalla tuli meidän luokse. Se oli aikamoinen alku. Olin ihan ihmeissäni miten pieni olit ja niin suloinen. Miten elämämme oli muuttunut. Sinua oli ihana vain ihmetellä ja kun itkit, en tiennyt mitä kaipasit. Hellyyttä ja ruokaa osasin antaa ja niitä sinä lopulta tarvitsit vain. Edelleen kaipaat paljon syliä ja sitä tulet meiltä molemmilta paljon saamaan! Äidin ja isin minimies.Nyt sinä tuhiset sohvalla ja mitähän mahdat oikein pohtia? Tai mistä mahdat uneksia? 

Kolme kuukautta ollaan harjoiteltu kaikenlaista. Tuukka osaa ottaa lelusta kiinni ja viedä suuhun. Kaikkea on kiva maistaa, jopa äidin hiuksia! Osaat jutella jo aivan valtavasti. Sinusta tulee niin seuraihminen, ettei varmasti toista ole. Onneksi äiti ei vielä ole tylsää seuraa! ;) 
Hän osaa seurata katseellaan ja on todella tarkkaavainen mitä ympärillä tapahtuu. Hän huomaa, jos lähettyviltä lähdetään toiseen huoneeseen tai vain pois näkökentästä.Hän osaa kannatella päätään erittäin hienosti ja olisi mielellään halukas jo liikkeelle. Jaloilla saadaan ponnistettua vauhtia, jos alusta vain on sopiva. Hän osaa vetää lelut luoksensa ja tutkia niitä. Hän jaksaa leikkiä pitkiä aikoja omissa oloissaan ja tuntuu nauttivankin niistä. Kaikelle vastaantulevalle jutellaan, jos halutaan vain sylissä liikkua.

Tuukka tykkää kun lauletaan ja halutessaan, hän myös laulaa omalla tavallaan mukana. Hänet saa nauramaan, kun kutittaa kyljistä tai vain vähän hymyilee. Myös suukottelut on Tuukasta kivoja.

Hän osaa myös halutessaan kääntyä selälleen ja vatsalleen. Molemmat vaativat harjoittelua, mutta hienosti ne alkaa jo sujumaan.Kaiken kaikkiaan, meillä alkaa olemaan aika iso poika jo ollakseen vasta kolme kuukautta.
Neuvolassa oltiin ihmeissään, miten paljon poika osaa ja miten oppiva hän on. Olen iloinen, että meidän höpötys tuokioista, leikki tuokioista ja kaikesta mitä ollaan touhuiltu, on ollut hyötyä ja tulee olemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti