keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Arki

Ennen arki oli sitä, että herättiin aamulla molemmat kellonsoittoon. Puettiin, syötiin aamupala, pestiin hampaat ja lähdettiin töihin. Iltapäivällä tultiin kotiin, jompi kumpi nappasi matkalla postin, tehtiin ruokaa, syötiin ja jatkettiin iltaa kotihommissa tai sitten lähdettiin käymään jossain. Lopulta illalla/alkuyöstä nukkumaan ja seuraavana aamuna sama.

Nyt arki on sitä, että toinen meistä nousee aamulla töihin ja toinen jää kotiin.

Niin se arki muuttuu, pienen perheenlisäyksen myötä. Olen aina tiennyt, että ei se arki tule täysin samanlaisena pysymyään. Tykkään tästä arjesta, viikonlopuista eniten, kun saadaan koko perhe nousta yhdessä ylös.
Luksusta on, jos saadaan syödä aamupalaa yhdessä tai sitten päivällistä yhdessä.
Viikolla arki menee aikalailla tähän rytmiin.
Tuukka herää siinä 9 maissa viimeistään (nyt muutamana päivänä rytmi ollut erilainen, kun pieni ollut vähän kipeä). Aamulla vaihdetaan vaippa ja vaatteet. Äiti syö aamupalaa joko heti seuraavaksi tai sitten Tuukka aloittaa ensimmäisten aamupäikkyjen hakemisen jo. 9:30-10:30 aikoihin Tuukka menee ensimmäisille päiväunille ja nukkuu 30min-2h, riippuen miten yökin on mennyt. Tuukan nukkuessa, äiti hoitaa kotitöitä ja muita omia juttuja, kuten tämän blogin päivitystä. ;)
Tuukan heräiltyä päästään vaipan vaihtoon ja leikkimään. Ruokailut menee siinä ohessa. Tuukalla ei ole sinäänsä minkäänlaista rytmiä vielä, mutta pikkuhiljaa sekin sieltä kehkeytyy.
Iltapäivällä voidaan nukkua toiset 30min-2h unet tai sitten nukutaan 15-30min unia muutamassa erässä. Jokainen päivä on vähän erilainen ja riippuu myös siitä ollaanko menossa jonnekin.

Päivällä tehdäänkin sitten ruokaa yhdessä tai äiti yksin. Tuukka leikkii leikkimatolla ja kova keskustelu käy ruoanlaiton ohessa. Meidän talossa ei ole hiljaista! :D
Eikä se edes haittaa.
Välillä on todella pelottavaa, kun on pitkään kovin hiljaista, onneksi on radiot ja spotify!
Tvtä pidän päällä, kun on siihen itselle aikaa päivällä, eli aika harvoin. :D

Päivä kääntyy kohti iltaa ja isäkin on tullut töistä. Mahdollisesti saadaan syödä yhdessä ja Tuukka loikoilee omassa tuolissaan tai sitten toinen syö ensin ja toinen leikkii Tuukan kanssa. Tämäkin vaihtelee päivittäin! Päivällisen jälkeen onkin sitten reissujen tekoa tai sitten leikitään kotona tai Tuukka menee vielä unille ja isä ja äiti siivoilee nurkkia. :D

Ilta kun kääntyy myöhäisempään, niin aletaankin sitten yöunille. Tuukka menee viimeistään puolilta öin unille. Nyt reilun viikon verran ollaan menty 21-22:30 nukkumaan, mutta sekin lienee vaihe. Tuukka oppii koko ajan paljon kaikkea ja iltaisin häntä eniten harmittaa unille meneminen. Päivisin on samaa ollut havaittavissa, mutta onneksi antaa periksi jossain vaiheessa ja jaksaa sen jälkeen touhuilla taas pitkään.

Kun ilta kääntyy yöhön ja äiti ja isäkin menee nukkumaan, niin Tuukka saattaa jo heräillä yhden maissa yöllä tai sitten vasta lähempänä viittä, riippuen siitä milloin on mennyt unille. Nyt viime aikoina ollaan nukuttu tosi lyhyitä pätkiä, mutta eiköhän sekin tasaannu taas, kun päästään tämän vaiheen yli. Öisin heräillään sitten 2-6 kertaa syömään, vaippa vaihdetaan pariin otteeseen. Alkuun vaippaa sai vaihtaa useammin, kun tuntui ettei mikään vaippa pidä pojan pissamääriä. :D
Yöt meneekin sitten vähän miten sattuu. Äiti nukkuu miten sattuu ja heräilee vaikkei Tuukka heräisikään. :D Niin vaihtelee vielä nekin.

"Minähän en makuuasennossa viihdy!"
Arki on kuitenkin muuttunut siitä mitä se ennen Tuukkaa oli ja pidän todellakin tästä arjesta. Joka päivä näkee uutta, kun toinen kasvaa ja opettelee tähän maailmaan tottumista. Me osataan jo hienosti tarttua leluun ja pitää siitä kiinni. Varpaat kiinnostaa kovasti, muttei vielä yletä ottamaan kiinni. Kaiken voisi viedä suuhun, jos vaan kaikesta saisi oikeanlaisen otteen ja tähdättyä oikea käsi suuhun. Masullaan ollaan paljon ja kiinnostusta kääntymiseenkin löytyy. Pää nousee mahtavasti ääntä kohti ja mielellään loikoillaan masullaan. Myös liikkeelle lähtöä yritetään kovasti! 
Tuntuu, että kasvu tapahtuu todella vauhdilla, mutta eipä sillä, ensi viikolla me juhlitaankin jo 3kk päivää.


Tälläistä arkea meillä vietetään tällä hetkellä. :) 
Kirjoittelen uudelleen arjesta, kun se saa enemmän pysyvyyttä esim. päiväunien suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti