torstai 13. lokakuuta 2016

Häiden koristeet

Kun tuli aika miettiä häiden teemaa, tiesin heti, että haluan oranssin ja liilan jotenkin näkyviin.
Näistä väreistä lähdettiin sitten miettimään tiimin kanssa, että mitä me oikein halutaan sitten näkyville. Kaikki päätettiin tehdä itse tai niin paljon kuin pystyttiin ja mihin osaaminen meillä riitti.Ensiksi mietittiin pöytäkoristeet. Lasipulloja kun alettiin miettimään, niin isäntä ehdotti garage-pulloja ja ne oli kyllä ihan paras valinta. Niihin sitten piti ensin ostaa Ikeasta liilaa koristehiekkaa, koska muistin sitä siellä olevan. No se vaihtui sitten oranssiin, koska liilaa ei ollut ja oranssia hiekkaa oli poistohinnalla myynnissä. Kotona oli kuitenkin onneksi yksi paketti liilaa, niin saatiin meidän pöytään liilaa hiekkaa. :) No sitten pulloihin piti vielä miettiä kukat. En halunnu oikeita kukkia, koska meillä oli mahdollisuus saada koristella tila jo pari päivää ennen häitä sekä tiesin mitä erilaiset asetelmat tulisivat maksamaan. Vaikka loppujen lopuksi, kyllä ne tekokukatkin maksoivat jonkun verran. Päätin sitten, että tilataan morsiusharsoa ulkomailta. Samoin kimppuni kukat ja miesten viehekukat tilattiin ulkomailta. Viimisiin viikkoihin asti odoteltiin kukkia saapuviksi ja lopulta kaikki tulikin. ONNEKSI!

Koristeisiin hauskin liittyvä juttu, omasta mielestäni, on se kun unohdin vallan kynttilät pöydistä. Juhlapaikkaa kun käytiin heinäkuussa katsomassa, niin siellä sitten tuli puheeksi kynttilät ja että miten ne on ajateltu asetella pöytiin tai ylipäätään liinojen päälle, niin sanoin etten ollut ajatellut koko asiaa. :D HYVÄ SUVI! Kyllä hetken aikaa nolotti, mutta ajatuksia lähti heti lentoon. Pilttipurkit oli kuitenkin se mihin päädyttiin, niitä löytyi varastosta jo valmiiksi muutama kassillinen. Sitten piti päättää mitä niille tehtäisiin. Hääkutsuista jäi pitsiä sen verran, että tein yhden testi purkin ja liimasin siihen pitsiä sekä yhden koristetekstin, ettei olisi ihan tylsä.
Kun idea oli valmis keskusteltiin tiimin kanssa ja isäntä sai hyvän idean, että nehän voitaisiin maalata. No spray-maalit kehiin ja ruiskuttelemaan. Pilttipurkkien väreiksi tuli lopulta liila, paitsi kaksi maalattiin oranssiksi, kun ne tulivat meidän pöytään. Maalauksen jälkeen liimattiin pitsi ja siihen koristekuvat/tekstit.
Ennen kuin laitettiin purkkeihin kynttilöitä, niin laitoimme pohjalle hiekkaa, tai niin paljon, että kynttilä oli aika liki purkin suuaukkoa, jotta se oli helppo sytyttää sekä ettei lasi kuumenisi hirveästi. Kynttiläpurkeista tuli ihanat.Sitten mietittiin että miten kukat ja purkit aseteltaisiin pöytiin. Isäntä ehdotti lautoja, pöytien keskelle, niihin sitten aseteltaisiin muut koristeet. Lautoja suunniteltiin viimiseen sahaukseen asti. Mutta nekin onnistuivat loistavasti! Lautojen yhdistysosaan hankittiin Ikeasta lasinaluset ja niihin sitten isommat liilat kynttilät. Pöytiin tuli myös kaksi vesipulloa.
Vesipulloihin teimme juhlan ohjelman. Dymo-tarrakoneella saatiin ne oivallisesti tehtyä, vaikkakin sitä teippiä meni metrikaupalla. Mutta idea onnistui hyvin ja kaikki olivat tyytyväisiä, ainakin kauppiaat. :DLisäksi me haluttiin koristella juhlapaikalla olevia "tauluja". Pappisten lavalla on PALJON mainostauluja. Juhlien ajaksi ne laitetaan halutessaan piiloon ja se on kyllä mielestäni hyvä, että ne saa piiloon. Kankaat, jotka peittivät mainokset, olivat melko paksua ja sen vuoksi niihin sai myös kiinnittää halutessaan jotain. Me tehtiin O ja S kirjaimia sekä punaisia sydämiä ja teeman mukaan kirjamet olivat oranssin ja liilan värisiä. :) Ja kaikki nämä toimi niin hyvin yhdessä!Ulkona meillä tosiaan oli neljässä tonkassa auringonkukkia, joita me käytiin anopin kanssa poimimassa perjantaina ja toinen kaasoista hommasi niitä meille myös. Paikassa oli myös ulkona paljon pöytiä ja niille pöydille sitten laiteltiin metallipurkkeja, joita ystävät ja muut sitten toivat/antoivat meille, jotta pääsisin vähän naulalla hakkailemaan reikiä ja sitten maalaamaan niitä.
Purkeista tuli kivat ja sattuipa isäntä löytämään honkkarista purkkeihin mätsäävät ulkokynttilät, oranssia ja liilaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti