maanantai 1. huhtikuuta 2013

Munarikas pääsiäinen

Pääsiäinen alkaa olla sitten lusittu tänäkin vuonna. Jännä miten nopeaan päivät oikein meneekään, tuntuu ettei aikaa ole riittämiin. No kyllä sitä kuitenkin tuli tehtyä yhtä sun toista hauskaa juttua. :)

No mutta, meidän pääsiäiseemme kuului 4-vuotis ja 60-vuotis syntymäpäiviä, grillikauden avausta, kevät siivouksen aloittelua ja laiskottelua.
Perjantaina olimme 4-vuotis synttäreillä. Tyttö oli reipas ja heti ovella vastassa ja ottamassa lahjaa. Onneksi ei ote ehtinyt irrota lahjasta, vaan kiltisti tyttö odotti sitten, että saatii ulkovaatteet päältä ja annettiin halit ja sitten vasta lahja. Tuli kahviteltua oikein kunnolla koko loman aikana. Tämä aamu ja päivä taitavat olla ainoat jolloinka en ole kahvia juonut. Parempi niin.. No synttäreihin takasin.. Oltiin kahvi pöydässä ja kakkua kun leikeltiin niin siinä sitten selvisi yksi uusi vanhanajan juttu. Nimittäin kun leikkaat kakkua ja saat sen oikein päin lautasellesi, pääset naimisiin, jos et niin et pääse naimisiin. :D No meikäläisen mies sitten veti siitä naurut ja selitteli naimisiin meno asioita. :D Kahvittelun jälkeen meille tuli porukalla keskustelua talitintistä ja nimenomaan sen värityksestä. No oltiin sitten kaikki periaatteessa oikeasssa, vaikka me tytöt kyllä oltiin enemmän oikeassa. ;)
Loppu ehtoosta mentiin sitten meitin ystävien luokse. Pojat pelas änäriä ja tytöt lähti sitten hakemaan ruokaa, eli toisin sanoen Loimaan Ata tarjosi ruokamme. :D Hauskinta perjantai ehtoossa oli, kun saatiin kissa yllytettyä lääppimään ikkunaa. Taisi kissa tuntea olonsa hölmöksi, kun me ärsytettiin sitä. :D Laitan teille videota kyseisestä tapahtumasta...
Perjantai-ilta oli siis huvittelua, no niin oli myös lauantai-ilta. Yhtä juhlaa koko viikonloppu. Lauantaina vietimme tuttavamme 60-vuotisjuhlia, Riihikosken riistatuvalla. Meikäläinen toimi kuskin ominaisuuksissa, kun ei tuo juominen oiken maistunut. Ilta meni rattosasti syöden ja juoden ja katsellen muiden touhuja. Ja me toimittiin sitten musiikki vastaavina illan aikana. Ja juhlakalu ja muut olivat tyytyväisiä meidän osuudestamme. Mikä oli tietenkin oikein hieno juttu. :) Lauantailta ei oikein sitte ole muuta, kun koko päivä meni juhlien ja myöhään illalla (yöllä) tultiin sitten kotiin.

Sunnuntaina päätettiin sitten avata grillikausi. Tähän mennessä kahtena viimeisenä vuonna olemme avanneet grillikauden maaliskuussa ja niin onnistuimme nytkin. Perinne siis jatkuu! Käytiin hakemassa miehen ystävä meille ja samalla reissulla sitten hakemassa vähän grillattavaa. Pojat pesi ulkona grilliä kun meikäläinen sitten tiskasi, imuroi ja puunasi pesuhuoneenkin sisällä. Ja tulipa puunattua grillin ritilät ja muut osat sisällä. No muutaman tunnin grillin polttelun jälkeen laitettiin sitten jauhelihapihvit ja hornetit paistumaan. Oli muuten hyvää, vaikka vaihteeksi jäi hieman mauttomaksi pihvit. No tekemällä oppii. Pojatkin oli sitten tyytyväisi, kun ehtisivät järjestelyiltään syömään. Ruokailun ja tiskien jälkeen ja pyykkien jälkeen, huimasti hommaa, lähdin sitten pikkusiskoni luokse kylään. Kummityttöä en ole piiiitkään aikaan taas nähnyt, niin päätin, että pääsiäisen alla ehtii hyvin käymään. Samalla reissulla tuli sitten nähtyä omat vanhemmat ja kaikki sisaret. Tuli syötyä siskon tekemiä herkkuja jälleen. Voi kun itsekin odotan sitä aikaa, että pääsee leipomaan pakkaseen kaikkea hyvää ja pystyy ruokaakin tekemään kunnolla. Sitä aikaa odottellessa. :)
Kummittustytön kanssa tuli leikittyä hirmusti ja voi että kun hän on kasvanut ja paljon! Hän istuu jo hienosti, vaikkakin tarvitsee varmistuksen selän taakseen tai sivuilleen. Hän osaa reippaasti lattialla makuullaan ollessa juoda itse nokkamukista ja hän osaa ottaa kiinni yhdestä sun toisesta asiasta. Niin moni asia kiinnostaa, että katsotaan millainen hirmu hänestä tulee. ;)

Inhottavaksi uutiseksi tuli kuitenkin tänää, että siskoni ja hänen miehensä ovat sairastuneet vatsatautiin. :( No, sitä sitten odotellaan, että tuleeko tänne vaiko eikö. Töissäkin sitä on ollut liikkeellä, mutta ei sieltä ainakaan ole sitten vielä tullut. Mutta mikäs siinä sitten. Loman jälkeen on helppo sairastaa. Ja toivon, että kummityttöni ei sairastu, ei olisi kovin helppoa vanhemmille, jos tyttö tulisi nyt kipeäksi. :(


Ehkäpä sitä itse selviää taudista, toivottavasti. Tänään piti niin rehvakkaasti katsoa kaappeja kodinhoitohuoneesta/keittiöstä, mutta ei ole tuntunut vaan jaksavan. Ehkä sitä pitää nyt vain nauttia ja olla ja käydä vaikka ulkoilemassa. Ja tietysti ottaa hiukan rennosti, että huomenna nousee aikaisin töihin reippaana. Lyhyt päivä tiedossa kuitenkin huomenna, joten pehmeä lasku, vaikkakin erittäin aikainen!

Mutta, toivon jokaiselle mukavaa alkanutta viikkoa ja koittakaahan kaikki jaksaa riehakkaan pääsiäisen jälkeen aloittaa työt! :)

Suvi kiittää ja kuittaa!


Pääsiäisjuttuja..

Grillikauden avajais herkut!

Kummitustyttö ja siskon herkut! ♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti