Vaihdoin vain vehnäjauhot, sunnuntain gluteenittomiin jauhoihin.
Piparit
100 g voita
1 dl siirappia
1½ dl fariinisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
1 dl vispikermaa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl soodaa
Kuorrutus
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 3 rkl valkuaista
nonparelleja
- Mittaa kattilaan voi, siirappi, fariinisokeri ja piparkakkumauste. Kiehauta sekoittaen, nosta levyltä ja anna hetki jäähtyä.
- Sekoita joukkoon kerma. Kun seos on haaleaa, lisää munta vatkaten.
- Lisää jauho-manteli-soodaseos, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Ripota pinnalle hiukan jauhoja, peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Kauli jauhotetulla pöydällä n. puole sentin paksuista levyä, ota soikealla tai pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10min tai kunnes kypsiä, tasaisen ruskeita. Tarkkaile paistumista!
- Sekoita tomusokeriin sen verran valkuaista, että saat sopivan notkean levitettävän seoksen.
- Levitä kuorrute ja koristele nonparellein. Anna kovettua.
Valitettavasti kuvaa ei nyt ole saamanteilla. Jaan sen facebookissa jahka sen niistä saan! ;)
Myöskin mansikkainen britakakku on tänään valmistunut. Siitä onkin instassa julkaistu kuva ja facessakin, omassa profiilissa. Ehkäpä ensi kerralla britakakun ohjetta. ;)
Ihanaa iltaa kaikille! Mä meen jatkamaan lastensairaalankonsertin katsomista! :) ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti