lauantai 6. kesäkuuta 2015

Pumppernikkelit

Yleisön pyynnöstä julkaisen tänne ihanien pumppernikkelien ohjeen, jonka tein itse gluteenittomana.
Vaihdoin vain vehnäjauhot, sunnuntain gluteenittomiin jauhoihin. 

Piparit

100 g voita
1 dl siirappia
1½ dl fariinisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
1 dl vispikermaa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus

3 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 3 rkl valkuaista
nonparelleja


  • Mittaa kattilaan voi, siirappi, fariinisokeri ja piparkakkumauste. Kiehauta sekoittaen, nosta levyltä ja anna hetki jäähtyä.
  • Sekoita joukkoon kerma. Kun seos on haaleaa, lisää munta vatkaten.
  • Lisää jauho-manteli-soodaseos, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  • Ripota pinnalle hiukan jauhoja, peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  • Kauli jauhotetulla pöydällä n. puole sentin paksuista levyä, ota soikealla tai pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10min tai kunnes kypsiä, tasaisen ruskeita. Tarkkaile paistumista!
  • Sekoita tomusokeriin sen verran valkuaista, että saat sopivan notkean levitettävän seoksen.
  • Levitä kuorrute ja koristele nonparellein. Anna kovettua.

Valitettavasti kuvaa ei nyt ole saamanteilla. Jaan sen facebookissa jahka sen niistä saan! ;)

Myöskin mansikkainen britakakku on tänään valmistunut. Siitä onkin instassa julkaistu kuva ja facessakin, omassa profiilissa. Ehkäpä ensi kerralla britakakun ohjetta. ;)

Ihanaa iltaa kaikille! Mä meen jatkamaan lastensairaalankonsertin katsomista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti