sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Projekti - Keittiöjakkara

Minä kun oon tunnetusti aika lyhyt, niin huomasipa sitä itsekkin tarvitsevansa jonkinlaista apuvälinettä korkeimpiin kaappeihin, "nimimerkillä keittiötasolle kiivennyt".
Aikamme sitten pähkäiltyämme sitä oikeanlaista jakkaraa, päätettiin ostaa Ikea:sta ihan perus, puunvärinen ja lakkaamaton jakkara ja osissa tottakai! :D

Inspiraation kukkanen lähti sitten heti! Sain ideaksi tehdä jakkaraan kirsikkapuun oksia, kukkia ja lehtiä. No tästä se ajatus sitten lähti...


Tästä siis lähdettiin. Jakkara jolle ei ole tehty mitään. Paitsi kaikkien ruuvien paikat jne. on paikoillaan, mutta muutoin aivan puhdas.


Seuraavaksi piti selvittää, että miten puuvärit toimivat puhtaassa puussa. Google:sta ei löytynyt minkäänlaista apua, joten sitten päätettiin lähteä vain kokeilemaan kuinka tässä lopulta käy. Joten alku väritykset tehtiin jakkaran pohjaan.


Seuraavaksi sitten ensimmäisen askeleen kimppuun. Jokseenkin paremmin otti puuvärit kiinni, mutta aika paljon sai painaa jotta väri nappaisi todella kiinni. Käytin piirtämisessä ja värittämisessä Bic Kids puuvärejä. Käytin myös jotain todella, todella vanhoja puuvärejä kukkien värittämisessä.


Ensimmäiset kukat valmiita! Muutama lehtikin päässyt mukaan. Kesti aluksi hetken hahmottaa noiden kukkien koko tähän työhön, mutta onneksi ei koko sinällään haitannut. Lopputulos näyttää hyvältä!


Jonossa seuraavana on ylin askel. Jonka hahmottamisessa meni myös tovi. Yhden oksan jälkeen alkoi selvitä mihin ne muutkin sitten sijoittuisivat. Alku ainakin oli lupaava!


Oksia rutkasti enemmän ja yksi kukkanenkin valmistunut. Tää alko jossain vaiheessa jo tuntumaan aikalailla käsissä. Kaiken huipuksi tuli istuttua lattialla ja väritettyä erittäin ergonomisessa asennossa. :D Isäntä muutamaan otteeseen kyseli, että miksen pöydän viereen voinut mennä. Lattia tuntui jotenkin paljon mukavammalta! :D


Tässä kohtaa on sitten jo lisää kukkiakin tullut. Aikaa koko homman väritykseen meni yhteensä varmaankin joku 4-6 tuntia. Yhtä putkeen taisin värittää jonkun 2-3 tuntia. Kyllä värityskäsi tykkäsi illalla olla lepotilassa. :D


Lakan valitseminen oli myös aluksi mietinnässä jonkun aikaa. Isältä kyselin neuvoa ja hän sanoi spray-lakan olevan paras vaihtoehto, ettei puuvärien väri irtoaisi ainakaan niin helposti. Pensselin kanssa, kun olisi voinut lähteä värit leviämään.
Käytin sitten MoTipColor:in kalustelakkaa.
Muutamat hyvät lakkakerrokset ja se riittää!


Nyt viikonloppuna saatiin sitten jakkara kasattua. Pikkusisko oli meillä koko vapun ja tämän viikonlopun, joten siksi näkyy kuvissa. :D
Kasauksessa isäntä auttoi ja olen kiitollinen, että auttoi, koska itse olisin voinut menettää hermoni sen kanssa.


Pientä tuunausta se vaati vaan! :)
Jakkaran toiselle sivulle tuli kirsikkapuun oksia ainoastaan ja toiselle puolelle vain kolme terälehteä. Eli askelmiin on panostettu tässä kohtaa kaikista eniten. Alkuperäinen ajatus oli, että olisin myös molempiin jalkoihin tehnyt kunnon koristukset, mutta näin jälkeen päin ajateltuna se olisi ollut aivan liikaa tälle työlle.

Kyllä se nyt on oikein sopiva meille. Ja melko pienellä vaivalla tuli tehtyä. :D
Muutama tunti meni tuunauksessa, mutta eipä se. Toivon tämän jakkaran palvelevan minua pitkään! Varsinkin, kun sen ulkonäköön on nähnyt vähän enemmän vaivaa. ;)


Pitäähän omassa työssä olla vielä puumerkit!
Jospa vaikka hamassa tulevaisuudessa tästä maksettaisiin jotain! xD

Tässäpä pieni projekti minulta! Toivottavasti innostaa jotakin toistakin tekemään jonkumoisia projekteja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti