Tein tässä taannoin omenapiirakkaa, joka on täysin gluteeniton, maidoton ja munatonkin vielä. Totaalinen -ton piirakka!
Samaisena päivänä meillä kävi kaksplussasta toimittaja sekä mukana hänellä oli kuvaaja.
He pääsivät maistamaan valmistamaani piirakkaa ja ainakin tykästyivät siihen itse.
Nyt sitten jaan teille tämän omenapiirakan ohjeen ja suositellen kokeilemaan, oli herkullista!
Taikina
(tarvittset pyöreän, n.27cm, korkeareunaisen vuoan.)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
2 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ tl vanilliinisokeria
2 ¼ dl vettä
1 dl öljyä
Päälle
Omenan viipaleita
Kanelia
Ruokosokeria
Valmistus
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita puuhaarukalla, että kaikki menee sekaisin (älä vaivaa!). Taikina näyttää hieman öljyiseltä, mutta sen kuuluukin.
Levitä taikina vuokaan (itse vuorasin silikonivuoan leivinpaperilla). Ripottele päälle omenoita mielesi mukaan (itse otin pakkasesta viime syksyn omenoita). Lisää päälle kanelia ja sokeria.
Paista 200 asteessa n. 25min., kunnes piirrakka tuntuu keskeltä tikulla koitettuna kiinteältä, ettei tikkuun jää taikinaa.
Anna piirakan jäähtyä ja nauti vaikka vaniljajäätelön kanssa, mutta voin taata, että maistuu ilmankin! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti