keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Helppo & nopea - Gluteeniton leipä!

Tein tässä maanantaina suhteellisen nopean, helpon ja herkullisen gluteenittoman leivän.

Minulle oli tulossa ystävä kylään ja tiesin, että suolaista tarjottavaa ei oikein ollut kaapissa, niin päätinpä sitten tekaista nopeasti tämmöisen leipäsen.

Tarvitset vain nämä:


5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntain)
1 ½ dl Provena kaurahiutaleita
½ dl Salaatti mix siemeniä
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 ½ dl AB-piimää
26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoam sekä leivinpaperia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi, mutta älä vaivaa.
Laita leivinpaperi sellaisenaan irtopohjavuoan sisälle, älä lukitse sitä pohjalle.
Kaada taikina paperin päälle ja muotoile taikinasta pohjan mukainen kiekko jauhoja apuna käyttäen.
Tee pintaan veitsellä ristiviilto.
Paista uunin alatasolla n. 35min tai kunnes pinta kauniin ruskea ja leipä on kohonnut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti