keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pistaasipähkinät ja mutakakku

Tulipa sitten kokeiltua uudenlainen mutakakku.
Nimittäin kera pistaasipähkinöiden. Kyseiset pähkinät ovat täysin oma suosikki ja mutakakku on toinen ihan ehdoton ykkönen, joten mikäs siinä. Täydellinen yhtälö?! ;)
Tässä teille ohjetta:
300g tummaa suklaata
7 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
115 g voita, kuutioina
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
kourallinen kuorittuja pistaaseja
1. Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen ja sen lämmetessä valmistele n. 24-26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja voitelemalla reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin ja sulata suklaa ja kuutioitu voin yhdessä mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa. Vaahdota kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
5. Lisää sulan suklaa-voiseoksen sekaan vielä pieni ripaus suolaa ja vaniljasokeri.
6. Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuais-sokeriseoksen joukkoon.(voit käyttää tässä sähkövatkainta)
7. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto neljässä osassa muun massan joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasainen.
8. Kaada vuorattuun vuokaan ja aseta uunin keskitasolle. Laske samalla uunin lämpö 150 asteeseen. Kakku on uunissa n. 45-60 minuuttia. Älä anna kakun paistua läpikypsäksi, sillä muuten se ei ole mutakakku!
9. Anna jäähtyä vuoassa hetki ja sitten avaa vuoka. Kakku on parasta kun annat sen vetäytyä hetken.
Koristele kaakaojauheella tai tomusokerilla ja pistaasirouheella!
Nauti jäätelön tai vanilijavaahdon kanssa!
Erinomainen kahvipöydän herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti