perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kukkalaatikot part 2.

Part 2. valmistumisessa kestikin kauemmin mitä luulin. Johtuen kosteasta ilmasta, öljyäminen toiseen kertaan kesti, samoin vuoraaminen. Mutta nyt ne ovat valmiit ja nyt kerron teille miten meidän laatikot onnistuivat viimein.

Eli part 1. jäi siihen kun olimme saaneet molemmat öljyttyä kerran, nyt jatkamme seuraavasta osiosta:

j) Kerran öljyämisen jälkeen pitää odottaa suunnilleen vuorokausi, jotta kerros on kuivunut. Sitten on hyvä seuraavana päivänä öljytä laatikot uudelleen ja ihan joka puolelta. Itse nostin laatikot terassille öljyämisen ajaksi, kun jostain kumman syystä alkoi vaihteeksi tulla vettä...
k) Tupla öljyämisen jälkeen on vuorossa vuoraus. Eli kaksi vuorokautta menee öljyämisen kanssa, sitten kolmantena päivänä voit aloittaa vuoraamisen, tietysti riippuu täysin siitä, että mitä öljyä käytät, mutta uskoisin että pari vuorokautta kestää kuivumisten kanssa jne. Vuorauksessa käytimme pressua, leikkasimme palaset niin, että ovat pohjasta korkeammalla joka reunasta. Jälkikäteen ajateltuna olisi ollut parempi, jos vuoraus olisi ollut vieläkin korkeammalla, mutta tämä ajaa kuitenkin asian. Vuoraukseen käytimme sähkönitojaa, niitit olivat 10mm pitkiä, eivätkä tulleet läpi toiselta puolelta. Kuitenkin vasara kannattaa olla lähettyvillä, koska niitit kannattaa pari kertaa läimäyttää vielä kiinni, jotta on varmasti kiinni pressussa!


 l) Vuoraamisen jälkeen siirryttiin mullitukseen. Kannattaa mullituksen aikana laittaa varovasti ja tasaisesti sitä multaa laatikon pohjalle, jotta näkee, että miten se kestää. Itse käytämme omaa multaamme, joten se kun oli viime vuodesta jäänyt tuonne takapihalle muurahaisten kanssa, oli siihen sitten keko kertynyt. Joten mullitimme, kastelimme mullan muurahaismyrkyn kera ja annoimme vaikuttaa päivän verran, jotteivat heti söisi kukkasten juuria. Pohjassa olevat "lävet" jotka jäivät, ovat sitä varten, että sinne saatiin tehtyä mahdollisimman suurella rautanaulalla reikiä pohjaan, jotta ilma pääsee kiertämään.
Myrkky jota käytimme on nimeltään Cooper kotiin ja puutarhaan. Se on siis kasteluainen muurahaisia vastaan, joka on hyvä sekoittaa kasteluveden joukkoon. Ja tämän kanssa eivät kukkaset pitäisi kuolla, niin ainakin sanottiin ja toiminut on. Kuitenkaan syötäviin kasveihin tätä ainetta ei suositella lainkaan.
m) Kun mullat on laitettu ja myrkytkin kasteltu, oli vuorossa istutus.

Ja tässä ne nyt sitten ovat täysin valmeina. Meidän etupihan terassin eteen ne nyt sitten päätyivät ainaki täksi vuodeksi, katsotaan mistä ensi vuonna sitten löytyy. Talveksi kannattaa nostaa lämpimään varastoon, jotta säilyisi hyvänä. Nyt nähdään miten kestävät näitä sateisia viikkoja kun on ollut ja tuntuu olevan vain. Ainut mikä voi kärsiä, on mun kukkaset, mutta sitten vaan istuttamaan uusia, jos kuolevat.

Kiitos seuraamisesta. Toivottavasti joku on saanut inspiraatiota myös johonkin tee-se-itse hommaan! :)

Nyt meikäläinen jatkaa täällä kotihommilla, katsotaan mikä on seuraava oma juttu, joka rakennetaan.

Have a nice day! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti